Kneip med Rustibas

Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd som innehåller kruskakli. Kneipbrödet innehåller dessutom grahamsmjöl.

Ingredienser

  • 500 g Rustibas
  • 70 g Jäst
  • 1000 g Bagerivetemjöl
  • 100 g Roggie M160
  • 250 g Grahamsmjöl
  • 1250 g Vatten
  • 40 g Panosoft*

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma frukostbröd, eller andra bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 20 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: Bröd/ Frukostbröd 15/25min
Bakas med ånga.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas i: 200/ 220°C

*Som alternativ till Panosoft kan du använda 40 g Vetelyx och 20 g Starbake Mjuk CL.