Julknäcke med Vörtbrödsbas

Ett smakfullt julknäcke på Vörtbrödsbas. Innehåller stenmalen råg och fullkornsvetemjöl.

Ingredienser

  • 1000 g Vörtbrödsbas
  • 1000 g Vatten
  • 80 g Jäst
  • 500 g Bagerivetemjöl
  • 200 g Mörkbrun Sirap
  • 250 g Rågmjöl Stenmalet
  • 250 g Fullkornsvetemjöl
  • 50 g Vetelyx

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg
Kavla ut degen så tunt det går förslagsvis 1,5 mm
Sporra ut kvadrater eller rektanglar eller stansa ut rundlar i valfri storlek. Nagga väl och dekorera med valfri fröblandning och lägg knäckebrödet på plåt.

Körtid i maskin: 5+ 3 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid, ca: 30 + 15 min. i rumstemp.
Baktid ca: 20 min.
Ingångstemperatur: 150°C.
Färdigbakas i: 150°C.