Julknäcke med Vörtbrödsbas

Ett smakfullt julknäcke på Vörtbrödsbas. Innehåller stenmalen råg och fullkornsvetemjöl.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Vörtbrödsbas 1000 g
  • Vatten 1000 g
  • Jäst 80 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Mörkbrun sirap 200 g
  • Rågmjöl stenmalet 250 g
  • Fullkornsvetemjöl 250 g
  • Pano Lux PF 50 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. 
Kavla ut degen så tunt det går, förslagsvis 1,5 m.m. 
Sporra ut kvadrater eller rektanglar eller stansa ut rundlar i valfri storlek. Nagga väl och dekorera med valfri fröblandning och lägg knäckebrödet på plåt.
Körtid i maskin: 5+ 3 min. 
Degtemperatur: 27°C. 
Jästid: ca 30 + 15 min. i rumstemp. 
Baktid: ca 20 min. 
Ingångstemperatur: 150°C. 
Färdigbakas i: 150°C.