Havrekaka med Äppelmix

Havrebröd är en bas med havregryn, havrekli och linfrö. Den ger ett bröd med god havresmak och fin volym. Äpplemix ger en fin äpplesmak, en sötma till brödet och fin färskhållning.

Ingredienser

  • 1000 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Havrebröd
  • 100 g Jäst
  • 100 g Margarin
  • 900 g Äppelmix (färdigblandad)
  • 600 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Väg upp degen till bitar på 400g.
Kavla ut degbitarna till 6 mm
Spraya med vatten och doppa med Dekorflinga havre. Markera ett kors med en kavlingspinne. Jäs och baka av

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 30 min
Baktid ca: 10 min
Bakas med lite ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 220°C