Havrebröd med Mörk Rågsur

Havrebröd är en bas med havregryn, havrekli och linfrö. Den ger ett bröd med god havresmak och fin volym. Med Mörk Rågsur får du en härlig syra i brödet.

Ingredienser

  • 800 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Havrebröd
  • 70 g Jäst
  • 100 g Mörk Rågsur
  • 50 g Mörk Malt eller Vört
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 30 min. Väg upp och forma valfria bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 4 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 30 min
Baktid ca: 25 min
Bakas med ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 190°C