Glutenfritt Fruktbröd

Detta glutenfria fruktbröd är bakat på vår gluten- och laktosfria mix Glutenfri Tasty LF. Med Fruktblandning, som är en blandning av russin och torkade bitar av aprikos och ananas, ger både färg, smak och textur.

Ingredienser

  • 1000 g Glutenfri Tasty LF
  • 800 g Vatten
  • 40 g Jäst
  • 20 g Salt
  • 100 g Rapsolja
  • 30 g Honung
  • 100 g Fruktblandning

Arbetsbeskrivning

Väg upp ingredienserna och blanda med vinge till smidig deg. Tillsätt Fruktblandningen sista 2 min.
Ta upp degen på bordet. Väg av och forma försiktigt degen till önskad form och storlek. Jäs på plank. Baka av i stenugn.

Viktigt!
Kom ihåg att använda glutenfria produkter att ”mjöla” med, t.ex. potatismjöl, vetestärkelse, majsstärkelse

Körtid i maskin: 10 min med vinge på medelhastighet.
Degtemperatur: 27°C
Baktid ca: 40 min för matbröd.
Bakas med ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 220°C