Fruktkubb

Fruktkubb är gjord på brödbas Hälsö, som ger ett mörkt, fiberrikt bröd med rustik karaktär och god maltsmak. Hälsö innehåller linfrö och solrosfrö. Med vår Fruktblandning, som består av russin och torkade bitar av aprikos och ananas, får du ett mustigt och gott fruktbröd, Fruktkubb kallar vi det.

Ingredienser

  • 2850 g Hälsö
  • 2850 g Bagerivetemjöl
  • 100 g Jäst
  • 3500 g Vatten
  • 1000 g Fruktblandning
  • 50 g Mörk Rågsur

Extra

  • Elljis frömix
  • Bread fix

Arbetsbeskrivning

Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Låt vila i plastback i 3 timmar. Vält ut degen på bordet och kubba upp bröd i önskad storlek. Spraya med Bread fix och strö över Frömix elljis över degen. Låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme. Baka av.

Körtid i maskin: 12 min långsamt, 2 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 180 min
Jästid ca: 60 min
Baktid ca: 30 min
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 190°C