Dinkelbröd med Silkgrain Sonnenmüsli

Vår Dinkelbas ger ett ljust bröd med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Basen innehåller även surdeg av råg. Silkgrain Sonnenmüsli, som är en blandning av havrekärnor, linfrö, chiafrö, quinoafrö, solroskärnor och hampafrö som är blötlagda och mjukgjorda i äkta havresurdeg, ger brödet ytterligare både smak och textur.

Ingredienser

  • 500 g Dinkelbas
  • 60 g Jäst
  • 1300 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Vatten
  • 50 g Vetelyx
  • 540 g Silkgrain Sonnenmüsli

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma frukostbröd, eller andra bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 20 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: Bröd/ Frukostbröd 15/25min
Bakas med ånga.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas i: 200/ 220°C