Dansk Äpplepaj

Dansk Äpplepaj med vår Fruktfyllning Äpple är en smakfull höjdare.

Ingredienser

Smördeg

  • 2000 g Bagerivetemjöl
  • 24 g Salt
  • 1200 g Vatten (kallt)

Till inkavlingen

  • 2000 g Wienerlyx

Vaniljkräm

  • 1000 g Grädde eller mjölk
  • 200 g Socker
  • 80 g American Cream Powder

Arbetsbeskrivning

Smördeg:
Väg upp ingredienserna och kör till en smidig deg.

Inkavling
Kavla två treslag och två fyrslag. Låt degen vila 15 min efter andra och sista slaget. Låt vila i kyl över natten.

Vaniljkräm
Blanda American Cream Powder, socker och 3 dl mjölk/grädde till en jämn redning. Koka upp resterande grädde/mjölk, vispa i redningen och
låt krämen koka i ca. 2 minuter. Kyl ner krämen snabbt

Alternativ: Egenkokt vaniljkräm

Kavla ut smördegen till 3 mm tjocklek. Nagga och stansa ut 16 cm runda bottnar.

Spritsa på vaniljkräm och sedan Fruktfyllning Äpple ca 2 cm från kanten. Vik in kanterna över fyllningen. Låt vila ca 1 timme. Pensla med brödglas och dekorera med pärlsocker. Baka av i 220° C ca 20 min. Låt svalna och strecka med fondant.