Citronkaka med Italiensk maräng

Ingredienser

Kaka

  • 2000 g Mormors Ljusa kaka
  • 600 g Rapsolja
  • 1000 g Vatten

Italiensk maräng

  • 160 g Vatten
  • 660 g Socker
  • 400 g Äggvita

Extra

  • Citronkräm

Arbetsbeskrivning

Mormors Ljusa kaka.
Väg upp ingredienserna till Mormors Ljusa kaka och blanda 4 min med vinge på låg hastighet.
Häll upp smeten i en kapselform och baka av i 180°C i ca 25 min. Låt svalna.

Italiensk maräng
Koka upp vatten och socker till 121°C. När sockerlagen når 115°C börjar du vispa äggvitan. När sockerlagen nått 121°C strilar du försiktigt ner i äggvitan. Fortsätt vispa tills den svalnat.
Skär ut kakan ur kapseln och stryk på ett lager Citronkräm. Placera i frys så att krämen stelnar för att sedan skära upp kakan i önskad storlek. Spritsa Italiensk maräng på Citronkrämen och bränn av marängen med brännare.