Citron- Ingefärstårta

Ingredienser

Chokladanslag

  • 1000 g Quickanslag Choklad
  • 800 g Ägg
  • 200 g Vatten

Citronmousse

  • 500 g Grädde
  • 100 g Kessko Citronmousse
  • 125 g Vatten

Ingefärsmousse

  • 500 g Grädde
  • 75 g Kessko Neutral Gräddmousse
  • 5 g Ingefära
  • 100 g Vatten

Extra

  • Citronkräm

Arbetsbeskrivning

Chokladanslag
Vispa ingredienserna i 7 minuter. Fördela smeten i 16 cm anslagsringar. Baka av i 190°C i ca 20 min.

Ingefärsmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret och ingefäran med vattnet och blanda ner i grädden.
Fördela moussen i 3 st 16 cm silikonformar eller anslagsringar. Placera i frys tills moussen är fryst.

Citronmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret med vattnet och blanda ner i grädden.

Montering
Dela ett chokladanslag på tre. Placera ett anslag i botten av 18 cm anslagsringar. Ta ut Ingefärsmoussen från frysen och placera på chokladanslaget. Lägg på ytterligare ett chokladanslag. Spritsa på Citronkärm. Fyll formen med citronmousse. Fryses. Ta ut tårtan från frysen och stryk ut Citronkräm över tårtan. Dekorera efter eget tycke och smak.