Ciabattapizza med Tacofyllning

Vår Tacofyllning, en smakfull, vegetabilisk fyllning, färdig att använda, är perfekt för att göra pizza. Vill du ha en lite hetare fyllning kan du använda vår Piri-Piri-fyllning, även den vegetabilisk.

Ingredienser

Botten

  • 1350 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Vatten
  • 30 g Jäst
  • 30 g Salt
  • 15 g Starbake Volym CL
  • 15 g Vetesur
  • 15 g Ljus malt

Topping

  • Tacofyllning
  • Topping efter eget tycke och smak

Arbetsbeskrivning

Blanda alla ingredienser till en smidig deg (3x8 min). Placera degen i en oljad plastback, låt vila minst 3 timmar (eller över natten i kylen).
Stjälp upp degen på bakbordet. Skär ut degbitar i 220 g bitar eller efter önskad storlek. Sträck ut degen så att den blir tunn i mitten med högre kanter.
Bred på Tacofyllning och strö över riven ost. Baka av.

Toppa pizzan med till exempel sallad, paprika och tacochips. Avsluta med att ringla över Crème Fraiche.

Jästid, Ca: 12 – 24 timmar.
Baktid Ca: 8 min
Ingångstemperatur: 260°C.
Färdigbakas i: 260°C.