Chilihamburgerbröd

Ingredienser

  • 500 g Ven
  • 1200 g Bagerivetemjöl
  • 150 g Vit sirap
  • 150 g Rapsolja
  • 40 g Salt
  • 80 g Jäst
  • 15 g Starbake mjuk CL
  • 15 g Starbake volym CL
  • 55 g Chili & Tomat
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Väg upp 2400 g bräck. Rundriv och kavla ut till ca 10 cm i diameter. Jäs och baka av med fördel i form för hamburgerbröd. Spraya med brödglans och strö över önskad topping före avbakning.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 220°C
Färdigbakas i: 220°C