Chiabröd med russin

Chiabas ger ett ljust bröd med 5 % chiafrön. Chiafrön anses vara ett av världens nyttigaste livsmedel med högt innehåll av både omega-3, järn, kalcium, antioxidanter och kostfiber. I detta bröd har vi tillsatt russin och även sötat med lite honung.

Ingredienser

  • 700 g Bagerivetemjöl
  • 600 g Oblandad Rågsikt
  • 60 g Jäst
  • 500 g Chiabas
  • 1000 g Vatten
  • 50 g Pano Lux/ Rapsolja/Vetelyx
  • 50 g Honung
  • 500 g Russin

Arbetsbeskrivning

Lägg russinen i blöt.
Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Tillsätt russinen i slutet av körtiden Låt vila.
Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 30 min
Baktid ca: 25 min.
Bakas med ånga.
Jästid ca: 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 200°C