Äpplekringlor

Äpplekringlor ser goda ut och smakar fantastiskt. De innehåller vår Höstfyllning PF, som f.ö. är palmfri, en mycket smakfull fyllning med äpplepuré och äpplebitar.

Ingredienser

  • 2400 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx
  • 400 g Strösocker
  • 100 g Milko Mjölkpulver
  • 150 g Jäst
  • 30 g Kardemumma
  • 24 g Starbake
  • 20 g Salt
  • 1000 g Vatten
  • Höstfyllning

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min.
Kavla ut degen och bred ut rikligt med Höstfyllning.
Vik degen med ett treslag och sporra ut 1 cm breda remsor och snurra kringlor.
Jäs och baka av. Pensla med smält Rex margarin och doppa i kanelsocker.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C