Äpplebullar med vaniljkräm

Höstiga äpplebullar med vaniljkräm. Innehåller vår Äpplefyllning PF, som f.ö. är palmfri. Höstfyllningen innehåller äpplepuré och äpplebitar.

Ingredienser

  • 2400 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx
  • 400 g Strösocker
  • 100 g Milko mjölkpulver
  • 150 g Jäst
  • 30 g Kardemumma
  • 24 g Starbake
  • 20 g Salt
  • 1000 g Vatten
  • Äpplefyllning

Vaniljkräm

  • 300 g Vanilj-S
  • 1000 g Vatten

Strössel

  • 500 g Rex
  • 500 g Strösocker
  • 500 g Bageivetemjöl
  • 500 g Havregryn

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en
smidig deg. Låt vila 15-20 min.

Vaniljkräm
Vispa ihop Vanilj-S med vattnet.

Strössel
Blanda ingredienserna till ett strössel.

Kavla ut degen och bred ut rikligt med
Äpplefyllning. Rulla ihop degen och kubba
snäckor. Sätt av snäckorna i formar. Jäses.
Spritsa en klick vaniljkräm i mitten på bullen
och strö över pajströssel. Baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C