Apelsin- chokladbullar

Ingredienser

Vetedeg

  • 2400 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx
  • 400 g Socker
  • 100 g Mjölkpulver
  • 150 g Jäst
  • 30 g Kardemumma
  • 24 g Starbake
  • 20 g Salt
  • 1000 g Vatten
  • Apelsinfyllning PF
  • Arabesque Noir 58

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min

Kavla ut degen och bred ut rikligt med Apelsinfyllning. Hacka Arabesque Noir 58 och strö över fyllningen. Vik ihop ett treslag och sporra ut 1 cm breda remsor och snurra knutar. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C