Salty Caramel krämbullar

En bulle gjord på karlsbaderdeg fylld med Salty Caramelfyllning. Salty Caramelfyllning är en väldigt fin, kokt kaffebrödsfyllning gjord på kondenserad mjölk med smak av karamelliserat socker och en viss sälta. Denna fyllning passar även till pajer, wienerbröd, etc.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

Vetedeg

  • Bagerivetemjöl 2300 g
  • Vetelyx margarin 400 g
  • Strösocker 400 g
  • Mjölkpulver 100 g
  • Kardemumma 30 g
  • Jäst 150 g
  • Salt 20 g
  • Starbake Volym CL 23 g
  • Vatten 1000 g

Kräm

  • Mix för Vaniljkräm S 150 g
  • Vatten 500 g
  • Salty Caramel fyllning 650 g

Garnering

  • Rex margarin
  • Strösocker
  • Kardemumma

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Väg upp i 2100 g bräck. Låt vila.
Salty Caramel-kräm
Vispa ihop Mix för Vaniljkräm S med vattnet. Tillsätt Salty Caramelfyllning och blanda till slät kräm.
Rundriv bräcken och sätt av på plåt. Jäses. Spritsa Salty Caramel-krämen i mitten på bullen. Baka av.
Pensla med smält Rex margarin och doppa i kardemummasocker.
 
  • Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
  • Degtemperatur: 27°C
  • Liggtid ca: 15 min
  • Jästid ca: 35 min
  • Baktid ca: 8 min.
  • Ingångstemperatur: 210°C
  • Färdigbakas: 210°C