Påsktårta

LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

Grundrecept Mördegsbotten

  • Mjöl 1500 g
  • Smör eller margarin 1000 g
  • Socker 500 g
  • Ägg 100 g

Mormors Chokladbotten

  • CREDI®Softcake Mormors choklad 500 g
  • Vatten 240 g
  • Rapsolja 155 g

Ägglikörmousse

  • Grädde 1000 g
  • Kessko Ägglikörmousse 200 g
  • Vatten 250 g

Chokladmousse

  • Grädde 500 g
  • Kessko Chokladmousse 100 g
  • Vatten 125 g

Extra

  • Gul marsipan

Arbetsbeskrivning

Mördegsbotten
Blanda ingredienserna till en deg. Placera i kyl. Kavla ut degen till 3 m.m. tjocklek.  Stansa bottnar efter önskad storlek med hjälp av anslagsringar. Baka av i 200°C i ca 9 min. 
Mormors Chokladbotten
Kör ingredienserna med vinge i 5 minuter på låg hastighet. Fördela smeten anslagsringar. Baka av i 180°C i ca 15 minuter. 
Chokladmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret med vattnet och blanda ner i grädden. 
Ägglikörmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret med vattnet och blanda ner i grädden. 
Montering
Stryk chokladmousse på en mördegsbotten. Lägg på en chokladbotten och stryk på Ägglikörmousse. Lägg på nästa chokladbotten och stryk upp hela tårtan med Ägglikörmousse. Kavla ut gul marsipan och klä in tårtan. Dekorera efter eget tycke och smak.