Äpplekringlor

Äpplekringlor ser goda ut och smakar fantastiskt. De innehåller vår Äpplefyllning PF, som f.ö. är palmfri, en mycket smakfull fyllning med äpplepuré och äpplebitar.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 2400 g
  • Vetelyx margarin 400 g
  • Strösocker 400 g
  • Mjölkpulver 100 g
  • Jäst 150 g
  • Kardemumma 30 g
  • Starbake Volym CL 24 g
  • Salt 20 g
  • Vatten 1000 g
  • Äpplefyllning PF
  • Rex margarin
  • Kanelsocker

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min.
Kavla ut degen och bred ut rikligt med Äpplefyllning.
Vik degen med ett treslag och sporra ut 1 cm breda remsor och snurra kringlor.
Jäs och baka av. Pensla med smält Rex margarin och doppa i kanelsocker.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C