Äpplebullar med vaniljkräm

Höstiga äpplebullar med vaniljkräm. Innehåller vår Äpplefyllning PF, som är palmfri. Höstfyllningen innehåller äpplepuré och äpplebitar.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 2400 g
  • Vetelyx margarin 400 g
  • Strösocker 400 g
  • Mjölkpulver 100 g
  • Jäst 150 g
  • Kardemumma 30 g
  • Starbake Volym CL 24 g
  • Salt 20 g
  • Vatten 1000 g
  • Äpplefyllning PF

Vaniljkräm

  • Mix för Vaniljkräm S 300 g
  • Vatten 1000 g

Strössel

  • Rex margarin 500 g
  • Strösocker 500 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Havregryn 500 g

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en
smidig deg. Låt vila 15-20 min.
Vaniljkräm
Vispa ihop Mix för Vaniljkräm S med vattnet.
Strössel
Blanda ingredienserna till ett strössel.
Kavla ut degen och bred ut rikligt med
Äpplefyllning PF. Rulla ihop degen och kubba
snäckor. Sätt av snäckorna i formar. Jäses.
Spritsa en klick vaniljkräm i mitten på bullen
och strö över pajströssel. Baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C